Fra fjernstudie på Sjælland til praktikplads i Hammel

Mød vores bygningskonstruktør praktikant, Nadja

Fra fjernstudie på Sjælland til praktikplads i Hammel

I august har vi budt velkommen til vores nye bygningskonstruktørpraktikant, Nadja Spælling Andersen.

Nadja skal i forbindelse med sin uddannelse hos Zealand – Sjællands Erhvervsakademi i et halvt års praktik, og her har hun valgt Nymann & Juhl som sin praktikplads. Placeringen af vores kontor er nemlig helt ideel for hende. Nadja læser godt nok sit studie på Sjælland – men som fjernstudie. Til daglig bor hun i Århus med sin hund, en slædehundsblanding ved navn Nila. Da Nadja startede sit studie, boede hun i Vestjylland, langt væk fra uddannelsesinstitutioner, der udbyder hendes drømmeuddannelse. Derfor startede hun på Zealand, som er det eneste sted, hvor man kan læse til bygningskonstruktør via fjernstudie.

"Den tidlige fugl fanger ormen"

I mellemtiden er Nadja og Nila dog flyttet til Aarhus, og Nadja var derfor på jagt efter en praktikplads i Østjylland. Faktisk kontaktede Nadja os allerede i forbindelse med en ledig praktikplads i efteråret 2022 – hun ville nemlig være sikker på, at pladsen blev hendes i 2023.

"Jeg er et planlægningsmenneske. Jeg kan godt lide at være ude i god tid og få styr på tingene. Så jeg holdt løbende øje med virksomheder, der udbød praktikpladser. Jeg var på jagt efter en virksomhed, hvor jeg kunne få lov at arbejde med et bredt spektrum inden for byggerådgivning og myndighedsbehandling. Og så dukkede Nymann & Juhl op. Jeg læste mere på hjemmesiden og de sociale medier og fik straks et godt indtryk af virksomheden. Det virkede til, at man som praktikant fik lov til mange ting på egen hånd med god mulighed for at udvikle sig," fortæller Nadja om sin søgen efter praktikplads og hvorfor hun valgte at søge hos os.

Ny bygningskonstruktør praktikant

Jura og salsa dans

"Det er spændende at undersøge muligheden for, hvordan man får lov til at bygge de forskellige projekter. Det handler om at kende lovgivningen, kunne håndtere tidsstyring og projektering, samt at rådgive om, for eksempel, udførelse og valg af materialer" – Nadja S. Andersen, bygningskonstruktørpraktikant hos Nymann og Juhl.

Oprindeligt var Nadja egentlig startet på Erhvervsjura-studiet, men hun fik hurtigt en fornemmelse af, at arbejdet efter endt studie ville blive meget ensformigt. Derfor valgte hun at søge andre veje og faldt over bygningskonstruktøruddannelsen, hvor hun får mulighed for at kombinere sine interesser inden for økonomi, planlægning og jura med at tegne og være kreativ.

Når Nadja ikke læser fjernstudie eller er på kontoret sammen med os, går hun lange ture med Nila og hygger med sine venner og veninder. Men om torsdagen kan man finde hende på dansegulvet til salsa hos Madam Cuba. Nadja er nemlig tidligere elitedanser - dog inden for Standard/Latin, men om torsdagen handler det blot om at have det sjovt. Måske får hun lokket os andre med ud og svinge hofterne en dag?

Vi glæder os til at lære Nadja bedre at kende de kommende måneder og følge hendes udvikling.


Fremtidens byggerådgivere starter hos Nymann & Juhl

Som en del af 6. semester på uddannelsen til bygningskonstruktør skal alle i et halvt års praktik. Her får de studerende mulighed for at bruge viden fra studiet i praksis og få en forsmag på det arbejde, de senere hen skal udføre som færdiguddannet bygningskonstruktør og byggerådgiver.

Praktikopholdet kan samtidig blive afsættet til det bachelorprojekt, som de studerende kan vælge at udarbejde i samarbejde med praktikvirksomheden.

Hos Nymann & Juhl vil vi rigtig gerne være med til at uddanne og forme kommende byggerådgivere i branchen og tilbyder derfor hvert år to praktikpladser – én om efteråret, som Nadja har fået, og én om foråret. Mangler du en praktikplads til foråret 2024? Så læs mere her!

Hos os henter praktikanterne kun kaffe til sig selv. Vi går op i, at de får lov til på egen hånd at løse både små og større opgaver – med supervision fra en erfaren byggerådgiver. Når praktikken lakker mod enden, er vores mål, at de skal være så selvkørende som overhovedet muligt, så de efter endt uddannelse er klar til at springe direkte ud i en stilling hos en heldig virksomhed.

Vi kan ikke tilbyde alle praktikanter en fast stilling efter praktikken, men vi vil gerne, at de til deres nye arbejdsgiver stolt kan sige, at deres kompetencer er blevet udviklet, testet og finpudset hos Nymann & Juhl Byggerådgivning og at de dermed bringer en værdi til virksomheden fra første arbejdsdag.

Er du vores næste bygningskonstruktør praktikant?

Du har allerede nu mulighed for at søge den næste ledige praktikplads til foråret 2024.

Som praktikant hos Nymann & Juhl får du mulighed for at følge vores projekter i de forskellige faser helt tæt på. Vores opgaver spænder bredt lige fra myndighedsbehandling, projektering af fritliggende enfamiliehuse og erhvervsbyggeri.

Dine arbejdsfunktioner som praktikant vil primært være skitsering, projektering, planlægning og sagsstyring. Vi stræber efter at give dig varierende arbejdsopgaver og holde en uformel tone, så du får mest muligt ud af din praktikperiode hos os.

Læs også om vores tidligere praktikanter Simon, Dennis og Poul.

Om Nymann & Juhl Byggerådgivning

Vores formål er at hjælpe vores kunder med den nødvendige rådgivning i forbindelse med byggesager, og få dem sikkert og hurtigt igennem deres byggeplaner fra start til slut.

Vores services inkluderer byggerådgivningprojektering af byggeriingeniørrådgivninghjælp til byggetilladelser, færdigmelding og lovliggørelse af byggeri og meget mere.

Du bliver som praktikant en del af hverdagen i vores team i Hammel. På tegnestuen tegnes der i Revit, som det forventes at du har kendskab til. Endvidere skal du som praktikant kunne navigere i BR18 og have gode kommunikations egenskaber i forbindelse med kundekontakt. Du skal have grundlæggende IT færdigheder og besidde en række byggetekniske kompetencer, bl.a. materiale og konstruktionsforståelse.

Der er mulighed for løn efter kvalifikationer og kompetencer.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning

Send din ansøgning og CV til Casper Juhl på mail: cj@nymannogjuhl.dk

For spørgsmål eller yderligere information kontaktes Casper på tlf.: 27 26 61 35

Nymann & Juhl Byggerådgivning
– Din genvej til godkendt byggeri