Køberrådgivning til private

Står du overfor et huskøb? Er du i tvivl om boligens tilstand, har du burg for hjæp til at gennemskue dokumenter og rapporter eller brug for et ekstra sæt øjne, på om boligen med en renovering kan blive til din drømme bolig uden at sprænge budgettet? Så tag så med på råd. 

Er du opmærksom på, at mægler er sælges mand? – Derfor er det som køber en god ide, at have en uvildig byggerådgiver med til at gennemgå boligen. 

Som sælger har du måske behov for en uvildigt byggeteknisk gennemgang af dit hus inden du sætter det til salg. Det kan være, du har bygget om selv, og mangler at få lovliggjort dine ændringer – Så står vi også klar til at hjælpe dig, så dit bolig salg kan glide lettes muligt, så interesserede købere henvender sig. 

Køberrådgivning

Sådan kan vi hjælpe dig når du køber nyt hus eller skal sælge:

Ved køberrådgivning tilbyder vi:

  • Gennemgang af boligens dokumenter i forhold til lokalplan, forurening, servitutter m.m.

  • Byggeteknisk gennemgang af boligen samt tilstandsrapport.

  • Gennemgang af boligens generelle tilstand, samt ønsker til renovering og udbedringer af eventuelle fejl og mangler i tilstandsrapport, samt i forhold til kommende vedligeholdelse og investeringer.

Med hjælp fra en køberrådgiver er du sikret, at der er styr på alle detaljerne, boligens dokumenter og du bliver bekendt med fremtidige forbedringer, så du undgår overraskelser.  

Køberrådgivning ved Nymann & Juhl Byggerådgivning

Fugt, Skimmel eller Radon

I forbindelse med køberrådgivning tilbyder vi også at tjekke efter fugt i boligen med avanceret testudstyr, samt er det muligt at tilkøbe skimmelsvamptest og undersøgelse for radon i huset.  

Med køberrådgivning sikre vi dig den bedste mulige start i dit nye hus, så du kun skal bekymre dig om, hvor sofaen står bedst i forhold til tv'et. 

Sådan foregår køberrådgivning ved huskøb

Formålet med køberrådgivning er for det første at afdække husets tilstand og eventuelle mangler og herudfra rådgive dig omkring, hvor faldgruberne kan være og hvad det bør udbedres nu og på sigt.

Ofte vil du som potentiel køber have ønsker og drømme ifht. at sætte eget præg på boligen, og i den forbindelse kigger vi sammen på, om det er realistisk at nå i mål med dine boligforbedringer indenfor dit budget.

Styr på dokumenterne

Først og fremmest sikrer vi, at der er styr på dokumenterne. Indledningsvist gennemgår vi tilstandsrapporten, elrapporten og energimærkningen. Derudover gennemgår vi også om BBR stemmer med de faktiske forhold.

Alt dette er grundlaget for den byggetekniske gennemgang, som vores byggerådgiver vil have taget stilling til før besøget på ejendommen.

Den byggetekniske gennemgang

Vores køberrådgivning inkluderer en byggeteknisk gennemgang – det vil sige, at vores byggerådgiver ejendommen og laver en teknisk gennemgang.

Du vælger selv, om du vil være med til gennemgangen, hvor vi følger op på tilstandsrapporten, gennemgår eventuelle fejl og mangler. Ud fra dette kan vores byggerådgiver informere om, hvad det skal til for at udbedre eventuelle fejl og mangler.

Med den byggetekniske gennemgang af boligen, bliver du klogere på, hvad der bør udbedres her og nu og hvad der kan vente 2-5 år.

Ønsker du at renovere boligen, så gennemgår vi mulighederne og vi kommer med forslag og løsningsmuligheder på, hvordan du griber det an.

 


Køberrådgivning ved køb af typehus

Hos Nymann & Juhl Byggerådgivning tilbyder vi også køberrådgivning til dig, der gerne vil købe et typehus. Det kan være en rigtig god idé at få en uvildig rådgiver ind over sagen, da vi ikke har nogle økonomiske interesser i opførslen af dit typehus.

Vi starter med at gå kontrakten igennem for at se om kontraktgrundlaget er ok. Er priserne rimelige? Kan der opstå nogle uforudsete udgifter? Ofte er der visse forbehold i kontrakterne. F.eks. ser vi ofte, at prisen på udgravning er beregnet ifht. fjernelse af 20 cm jord. Rigtigt ofte skal der graves 1m jord af, og det har en væsentlig indflydelse på prisen. Derfor kan der være mange penge at spare ved at hyre en uvildig rådgiver på projektet.

Vi kan også hjælpe med at føre tilsyn og eftersyn på typehuset under og efter opførsel, så du er sikker på, at du får det ønskede resultat uden fejl og mangler.

 


Kan dine byggedrømme gøres til virkelighed indenfor dit budget?

En stor del af køberrådgivning ved boligkøb er at fastslå, om dit afsatte budget rækker både til køb af huset men også til udbedringer af fejl og mangler samt eventuelle renoveringsdrømme. Hvad vil det koste at lave et ekstra værelse, skifte gulv, modernisere badeværelset eller skifte taget? Vi hjælper dig med det store overblik.

Vi kan også hjælpe dig med at tegne dine byggedrømme, så du nemt kan se mulighederne i dit nye hus. Ender du med at købe huset og give dig i kast med en større renovering, kan vi hjælpe dig med projekteringen af byggeriet, så du undgår overraskelser og hele projektet glider lettest muligt. 

 


Mulighed for tilkøb af ydelser

Der er forskellige behov alt efter hvilken type ejendom, der skal gennemgås. Vores byggerådgiver medbringer udstyr til måling af fugt i murværk og måling af fugt i træværk. Brug af dette udstyr er en del af vores service.

Derudover er der mulighed for at tilkøbe en termografisk undersøgelse. Der kan afdække, hvor godt huset er isoleret og så du undgå dyre regninger i fremtiden. Vi afdækker eventuelle utætheder og kuldebroer, der giver varmeudslip. I sær ved ældre huse kan denne undersøgelse være en god ide at få foretaget ind købsaftalen underskrives.

 


Pris på køberrådgivning - hvad koster det?

Hos Nymann & Juhl starter prisen på køberrådgivning ved 2500,- kr.

Intet hus og ingen gennemgang er ens. Derfor er der ikke en fast pris på køberrådgivning. Det er eksempelvis stor forskel på en byggeteknisk gennemgang af ejerlejlighed og en byggeteknisk gennemgang af en landbrugsejendom. Dertil har det stor betydning, hvor gammelt huset er og hvor stort det er. – Og så selvfølgeligt hvor du bor ifht. udgifter til kørsel.

Ring til os for at få et uforpligtende tilbud på køberrådgivning, der matcher dine ønsker og behov.

 


Skal vi hjælpe dig til at træffe et informeret valg omkring køb af din drømmebolig?

Lad os give dig ro i maven og et overblik inden, du køber din drømmebolig.

Vi hjælper dig med at klarlægge hvor ”sundt” huset er, og om det er realistisk at komme i mål med evt. renovering og istandsættelse indenfor dit budget.

Ring til os for en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig.