Praktikant hos Nymann & Juhl 2021

Vores praktikant Simon undersøger:

Hvordan gør vi arbejdet nemmere?

Simon Lysdal på 28 år fra Horsens, der læser til bygningskonstruktør på 6. semester, har siden starten af februar været i gang med sin praktikperiode hos os. Nu er de 20 uger gået, og han skal tilbage til studiet og i gang med 7. og sidste semester. Det byder bl.a. på en omfattende rapport, hvor han griber ind i en af de problemstillinger, han har berørt i sin praktikperiode hos os.

“Jeg har været rigtig glad for min praktikperiode hos Nymann & Juhl Byggerådgivning, ikke mindst fordi mange af de arbejdsopgaver, jeg har fået, spiller helt ind i de læringsmål, jeg havde inden praktikperioden, om at udvikle mine tegnetekniske kompetencer.

Derudover har jeg hurtigt fået ansvar og massevis af hjælp på tegnestuen, særligt Mikkel og Casper har været en stor hjælp for mig i mit praktikforløb, og har støttet mig meget både forståelsesmæssigt rent byggeteknisk og i forhold til tilgangen til opgaverne.”

I praktikperioden har Simon arbejdet med forskellige sager. Han har bl.a.:

  • Lavet projektering af et typehus fra bunden, alt fra undersøgelser om konstruktioner og modellering til arbejdsbeskrivelser.
  • Udført ansøgninger om lovliggørelse af beboelsesrum.
  • Været med til tilsyn af et byggeri og skrevet tilsynsrapporter.
  • Udført registrering, opmåling, optegning og udført et komplet myndighedssæt til et lægehus, der skulle laves om til lejligheder i flere etager.
  • Optegnet planer til tilbygninger og oprettet ansøgninger.

“Meget af arbejdet er generelt selv at finde oplysninger og optegne fra bunden. Det har været meget lærerigt.”

Simon er hver dag kørt fra Horsens, hvor han bor sammen med sin kæreste og sin datter på 3 år, men den lange køretur har, ifølge Simon, været det hele værd. “Generelt har det været rigtig spændende at være i praktik hos Nymann & Juhl, og det har da også gjort det meget nemmere for mig at være i et arbejdsmiljø med så kompetente og imødekommende personer, specielt når man skal køre fra Horsens.”

Efter sommerferien skal Simon tilbage til studiet og færdiggøre sin bacheloruddannelse. På sit sidste semester har han valgt at dykke ned i en problemstilling, vi ofte løber ind i ved projektering. “Jeg har valgt at tage udgangspunkt i en problemstilling, jeg oplevede vedrørende outdatede 3D-filer, som vi bruger til projektering.”

Vi glæder os til at læse mere om Simons undersøgelser og konklusioner i rapporten. Simon er færdig med sin bachelor i januar 2022, men regner med at læse videre i byggeledelse og byggeinformatik. Vi ønsker ham god rejse videre og takker ham for hans indsats hos Nymann & Juhl Byggerådgivning. Det har været en fornøjelse at have en engageret medspiller på holdet de seneste måneder.

Praktikant Simon