Ønsker du byggeteknisk rådgivning i forbindelse med køb eller salg af bolig?

Som byggesagkyndig kan vi hjælpe dig let og hurtigt igennem et huskøb - eller salg. Det er vigtigt du føler dig tryg, når du køber din drømmebolig. Vi giver dig den rådgivning der skal til for at du bliver helt tryg ved et eventuelt køb.

Køberrådgivning

Sådan kan vi hjælpe dig når du køber nyt hus eller skal sælge:

Ved køberrådgivning får du hjælp til boligkøb. Vi tilbyder blandt andet:

  • Gennemgang af boligens dokumenter i forhold til lokalplan, forurening, servitutter m.m.

  • Byggeteknisk gennemgang af boligen samt tilstandsrapport.

  • Gennemgang af boligens generelle tilstand, samt ønsker til renovering og udbedringer af eventuelle fejl og mangler i tilstandsrapport, samt i forhold til kommende vedligeholdelse og investeringer.

Med hjælp fra en køberrådgiver er du sikret, at der er styr på alle detaljerne, boligens dokumenter og du bliver bekendt med fremtidige forbedringer, så du undgår overraskelser.  

Køberrådgivning ved Nymann & Juhl Byggerådgivning

Fugt, Skimmel eller Radon

I forbindelse med køberrådgivning tilbyder vi også at tjekke efter fugt i boligen med avanceret testudstyr, samt er det muligt at tilkøbe skimmelsvamptest og undersøgelse for radon i huset.  

Med køberrådgivning sikre vi dig den bedste mulige start i dit nye hus, så du kun skal bekymre dig om, hvor sofaen står bedst i forhold til tv'et. 

Sådan foregår vores køberrådgivning ved huskøb

Formålet med denne køberrådgivning er for det første at afdække husets tilstand og eventuelle mangler og herudfra rådgive dig omkring, hvor faldgruberne kan være og hvad det bør udbedres.

Ofte vil du som potentiel køber have ønsker og drømme ifht. at sætte eget præg på boligen, og i den forbindelse tager vi en snak omkring dit budget. Er det realistisk at nå i mål med dine boligforbedringer indenfor dit budget.

 

Styr på dokumenterne

Først og fremmest sikrer vi at der er styr på dokumenterne. Indledningsvist gennemgår vi tilstandsrapporten, elrapporten og energimærkningen. Derudover gennemgår vi også om BBR stemmer med de faktiske forhold.

Det er grundlaget for den byggetekniske gennemgang, og vores byggesagkyndige vil have taget stilling til dette før besøget på ejendommen.

 

Den byggetekniske gennemgang

Vores køberrådgivning inkluderer en byggeteknisk gennemgang - det vil sige, at vores byggesagkyndige besøger ejendommen og laver en teknisk gennemgang.

Du vælger selv, om du vil være med på gennemgangen, og hvis ja, så følger vi sammen op på tilstandsrapporten. Vi gennemgår eventuelle fejl og mangler, og vores byggesagkyndige informerer om, hvad det skal til for at udbedre disse fejl og mangler.

Du bliver klogere på, hvad der bør udbedres her og nu og hvad der kan vente 2-5 år.

Ønsker du at renovere boligen, så gennemgår vi mulighederne og vi kommer med forslag og løsningsmuligheder på, hvordan du griber det an.

 

Kan dine drømme gøres til virkelighed indenfor dit budget?

En stor del af køberrådgivning ved boligkøb er at fastslå, om dit afsatte budget rækker både til køb af huset men også til udbedringer af fejl og mangler samt eventuelle renoveringsdrømme. Hvad vil det koste at lave et ekstra værelse, skifte gulv, modernisere badeværelset eller skifte taget? Vi hjælper dig med det store overblik.

 

Mulighed for tilkøb af ydelser

Der er forskellige behov alt efter hvilken type ejendom, der skal gennemgås. Vores byggesagkyndige medbringer udstyr til måling af fugt i murværk og måling af fugt i træværk. Brug af dette udstyr er en del af vores service.

Derudover er der mulighed for at tilkøbe en thermografisk undersøgelse. Det er for at afdække, hvor godt huset er isoleret og dermed undgå dyre regninger i fremtiden. Vi afdækker eventuelle utætheder og kuldebroer der giver varmeudslip, og det er især en god idé at udføre i ældre huse.

 

Køberrådgivning ved køb af typehus

Hos Nymann & Juhl Byggerådgivning tilbyder vi også køberrådgivning til dig, der gerne vil købe et typehus. Det kan faktisk være en rigtig god idé at få en uvildig rådgiver som os ind over sagen, da vi ikke har nogle økonomiske interesser i opførslen af dit typehus.

Vi starter med at gå kontrakten igennem og se om kontraktgrundlaget er ok. Er priserne rimelige og kan der opstå nogle uforudsete udgifter. Ofte er der visse forbehold i kontrakterne. F.eks. ser vi ofte at prisen på udgravning er beregnet ifht. fjernelse af 20 cm jord. Rigtigt ofte skal der graves 1m jord af, og det har en væsentlig indflydelse på prisen. Derfor kan der være mange penge at spare ved at hyre os ind som rådgiver på projektet.

 

Pris på køberrådgivning - hvad koster det?

Intet hus og ingen gennemgang er ens, og derfor er der ikke en fast pris på køberrådgivning. Det er f.eks. stor forskel på en byggeteknisk gennemgang af ejerlejlighed og en byggeteknisk gennemgang af en landbrugsejendom. Dertil har det stor betydning, hvor gammelt huset er og hvor stort det er. Og så selvfølgeligt hvor du bor ifht. udgifter til kørsel.

Hos Nymann & Juhl starter prisen på køberrådgivning ved 2500,- kr. Jeg vil anbefale du ringer til os for et uforpligtende tilbud på rådgivning til dig.

 

Skal vi hjælpe dig til at træffe et informeret valg omkring køb af din drømmebolig?

Lad os give dig ro i maven og et overblik inden du køber din drømmebolig.

Vi hjælper dig til at klarlægge hvor ”sundt” huset er og om det er realistisk at komme i mål med evt. renovering og istandsættelse indenfor dit budget.

Ring til os for en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe.