Få hjælp til lovliggørelse af byggeri. Vi hjælper dig med at få dit ulovlige byggeri gjort lovligt

 

Kravene til korrekte oplysninger i bygnings- og boligregistret, BBR, er blevet skærpede, og derfor er der rigtigt mange private der lige nu søger hjælp til lovliggørelse af byggeri.

Der findes især to grunde: Skat laver nye ejendomsvurderinger for alle huse i Danmark. Disse vurderinger laves på baggrund af oplysninger i BBR, og en korrekt BBR er nødvendig for at kunne beregne en korrekt ejendomsskat. Som husejer vil du modtage et brev fra Vurderingsstyrelsen og blive pålagt at tjekke din BBR og bringe eventuelle uoverensstemmelser i orden.

Derudover har mange boliger og sommerhuse skiftet hænder de sidste år, og i den forbindelse bliver mange opmærksomme på ukorrekte oplysninger i BBR.

Generelt er der rigtigt mange der søger råd hos os fordi:

  • de har bygget uden tilladelse, og har fået en varsling af kommunen
  • de er ved at sælge et hus, hvor mægler har oplyst om manglende tilladelser
  • de har bygget nyt, men har svært ved at få godkendt det hos kommunen

Vi rådgiver dig uanset din situation, så du kommer hurtigst muligt videre.

Dette kan vi hjælpe dig med:


Vi har altid opdateret viden og har 100% styr på byggeloven og godkendelser, og derfor kan vi hjælpe dig med det meste.

Vi har yderst konkurrencedygtige priser. Ring gerne og få et uforpligtende tilbud på dit projekt – vi er billigere end du tror.

Tlf: +45 7070 7001 
E-mail: info@nymannogjuhl.dk

Hvornår er der krav om lovliggørelse af byggeri?

I princippet skal du registrere alle ændringer i BBR, når du bygger om eller bygger nyt. Sætter du en væg op eller et ekstra toilet, vil det ikke kræve en byggetilladelse og derfor heller ikke en lovliggørelse. Disse ændringer skal blot registreres i BBR.

Hvis du f.eks. bygger nyt drivhus eller carport, eller laver et eksisterende rum om til beboelse, så vil det kræve en byggetilladelse. Er denne ikke opnået, vil du kunne løbe ind i en lovliggørelsessag.

 

Sådan kan ulovligt byggeri gøres lovligt

 

Fik du ikke ansøgt om byggetilladelse, da bygningen blev opført, findes der to muligheder:

Mulighed 1: Du kan søge om en retlig lovliggørelse af dit byggeri. Den kan f.eks. opnås hvis bygningen opfylder de byggetekniske krav der eksisterer for en bygning af den art. I dette tilfælde ville du have opnået en byggetilladelse, hvis du havde ansøgt om dette inden byggeriet.

Hos Nymann & Juhl kan vi fortælle dig, om du kan opnå denne - og efterfølgende hjælpe dig med at opnå din lovliggørelse. Vores medarbejdere ved præcis hvilken type dokumentation der er nødvendig, for at opnå retlig lovliggørelse. Det er derfor ofte en forholdsvis nem sag og vi sørger for den rette dokumentation, der sikrer at sagen hurtigt opnår godkendelse af kommunen.

Mulighed 2: Det er nødvendigt med en fysisk lovliggørelse af dit byggeri. Det betyder, at bygningen ikke opfylder de krav, der stilles for at opnå byggetilladelse. Derfor er det nødvendigt enten at tilpasse byggeriet eller at rive det ned, for at det overholder reglerne.

Nogle gange kan forholdsvist enkle ting være nok for at opnå en fysisk lovliggørelse, det kan f.eks. være at flytte en mur eller sænke taget på din carport.

Indimellem sker det dog at kommunen forlanger at bygningen helt skal fjernes. Det kan være fordi det simpelthen ikke er muligt at ændre bygningens konstruktion til at opfylde kravene, eller hvis afstandskrav til skel ikke er opfyldt.

Hos Nymann & Juhl er vi helt opdaterede på reglementet og vi hjælper dig til en løsning på problemet. I langt de fleste tilfælde vil det være i form af rådgivning om, hvordan du kan ændre den eksisterende bygning til at opnå en fysisk lovliggørelse.

 

Lad os hjælpe dig - Vi er Specialister i at hjælpe private hurtigt og smertefrit igennem systemet

 

Nymann & Juhl Byggerådgivning er en af de førende i Danmark ifht. at rådgive private om byggetilladelser, lovliggørelser og færdigmeldinger. Vi har specialiseret os i at få private hurtigt og smertefrit igennem systemet, og faktisk handler 90% af vores sager om lovliggørelse, byggetilladelser og færdigmeldinger for private, da dette er vores klare fokus.

Vi er selv tidligere sagsbehandlere ved kommunen og har et indgående kendskab til lovgivningen, da vi har en tæt dialog med landets kommuner og altid opdateres på ny lovgivning.

Vi har dermed ”insider” erfaring i, hvad der skal til, for at få en byggesag godkendt - hurtigt og effektivt.

 

Vores team er sammensat præcis til opgaven, og derfor vil du opleve en hurtig og effektiv sagsbehandling til en yderst konkurrencedygtig pris.

 

Nymann & Juhl Byggerådgivning

Tlf.: +45 7070 7001
Mail: info@nymannogjuhl.dk

Grenå afdelingen

Adresse: Kystvej 26, 8500 Grenå

Hammel afdelingen

Adresse: Torvegade 4, 8450 Hammel


 

Vi kan hjælpe dig til at undgå unødvendig lang sagsbehandling

 

På grund af den øgede efterspørgsel på hjælp til lovliggørelse af byggeri, kan sagsbehandlingen være rigtigt lang i din kommune.

F.eks. har man 4 uger til at rette sine oplysninger i BBR når man har modtaget et brev fra Vurderingsstyrelsen, og det betyder at der i perioder er kæmpe stort pres på kommunernes sagsbehandling. Det betyder, det kan være svært for dig at få den nødvendige hjælp, fordi der er pres på systemet.

Vi ved præcis, hvad der skal til for at få dit ulovlige byggeri lovliggjort. Vi indsamler kun den nødvendige information - hverken mere eller mindre. Det betyder at sagen efterfølgende kun kræver et minimum af sagsbehandling i kommunen.

Du undgår at din sag bliver afvist og at du derfor skal om bagerst i køen igen.

 

Sådan foregår vores sagsbehandling

I langt de fleste tilfælde klares rådgivningen pr. telefon og mail. Som rådgiver kan vi få adgang til din sagsmappe på et hvilket som helst tidspunkt i processen. Det betyder, du ikke skal oprette en ny sag. Vi tager blot over der hvor du slap.

Behovet for hjælp er meget individuelt fra sag til sag. Du er altid velkommen til at ringe og få en uforpligtende telefonisk gennemgang af sagen. Herfra kan vi drøfte mulighederne. 

 

Skal vi hjælpe dig i mål med din lovliggørelse?

 

Kontakt os nu for en uforpligtende snak på telefonen. Her vil vi afdække behovet hos dig, og komme med en klar køreplan på, hvordan vi får dit byggeri gjort lovligt.

Vi taler dit sprog og hos os er du i trygge hænder.

Kontakt os nu på:

Nymann & Juhl Byggerådgivning

Tlf.: +45 7070 7001
Mail: info@nymannogjuhl.dk

Grenå afdelingen

Adresse: Kystvej 26, 8500 Grenå

Hammel afdelingen

Adresse: Torvegade 4, 8450 Hammel