Byggeingeniør hjælp til Lerkenfeldt Gods

Byggeingeniør hjælp til

Lerkenfeldt Gods

Hvad gør man, når man skal udskifte bindingsværket på et 500 år gammelt, bevaringsværdigt gods?

Det ved Lerkenfeldt Gods og vores ingeniør, Lasse Bjerring.

Lasse har nemlig beregnet alle stolper og bjælker til den midlertidige bærende konstruktion, som er opstillet for at støtte bygningen, mens bindingsværket renoveres.

Det var noget af en opgave!

Udover at beregningerne naturligvis skulle være præcise, så bygningen ikke kollapsede under renoveringen, skulle Lasse også tage hensyn til, at stolperne skulle laves af Lerkenfeldts eget træværk fra godsets egen skov. Selvom træet var af høj kvalitet, måtte det ikke betragtes sådan i beregningerne. Derfor skulle nogle af stolperne være ekstra store for at kunne opfylde kravene og godkendes.

Lasse måtte virkelig koncentrere sig ekstra meget for at finde en løsning,, som også var realistisk at udføre i virkeligheden.

 
Se det store projekt i TV

Der er lavet et tv-program om den store renovering, og flere steder kan man se de mange stolper og bjælker, som Lasse har beregnet.

Lasse var også ude og besigtige bygningen, inden han gik i gang, og skulle bl.a. op ad den store venstresnoede spindeltrappe, man hører om i programmet. Her kan Lasse bekræfte, at trappen i den grad også trænger til en renovering, før han behøver at gå på den igen.

 
Se programmet gratis her: 
Lerkenfeldt Gods
Lerkenfeldt Gods
Lerkenfeldt Gods

Vi tilbyder ingeniørrådgivning til virksomheder og private

Hos Nymann & Juhl kan vi som rådgivende ingeniørfirma tilbyde rådgivning ifht. nybygning og ombygning af privat såvel som erhvervsmæssig ejendom.

Vi kan dimensionere og udforme bygningskonstruktioner af alle størrelser og former. Hvad enten det drejer sig om private boliger, skoler, erhvervsejendomme eller industrielle anlæg.

Vi tilbyder ingeniørrådgivning i forbindelse med de indledende undersøgelser af grunden, planlægningen og projekteringen af bygningen. I udførelsesfasen tilbyder vi desuden fagtilsyn og byggeledelse.

Vi indgår gerne i et tværfagligt samarbejde med arkitekter og entreprenører, så du er sikret, at dit byggeri hænger sammen ifht. funktionalitet, konstruktion og æstetik.

Vi kan desuden tilbyde at stå for de byggetekniske- og arkitekttegninger, så du er sikret både sikkerhed og funktionalitet. 

 

 

Overvejer du at købe en bolig, der skal renoveres til dit drømmehus?

Så tag vores bygningsingeniør med som køberådgiver. Her gennemgår i sammen husets tilstand og muligheder for at renovere efter dine ønsker, så du ikke møder nogle overraskelser efter at købsaftalen er underskrevet.

Husk at være opmærksom på, at mægler er sælges mand. Derfor er det som køber en rigtig god ide, at have en uvildig byggerådgiver til at gennemgå boligen og fremtidige renoveringer.

Som sælger kan du have behov for en uvildig byggeteknisk gennemgang af dit hus, inden du sætter det til salg. Det kan være, du har bygget om og mangler at få lovliggjort eller færdigmeldt dine ændringer. Så står vi også klar til at hjælpe dig, så dit boligsalg kan glide lettest muligt, når interesserede købere henvender sig.